V kuchyni s Hankou

Ahoj, jmenuji se Hanka a vítám Tě ve své kuchyni.
Najdeš zde klasické i moje vlastní recepty, které jsou tvořeny ve zdravém životním stylu 🙂

Nejnovější recepty a zápisky

Kváskový špaldový chléb s černým pivem

Od začátku karantény chleba už jen peču a nekupuji. Díky tomu jsem vyzkoušela několik nových receptů a tak jsem vyzkoušela bílý kváskový chleba, Chleba33 podle receptu restaurace Eska nebo chleba podle blogu z P&G Foodies. Tím jsem své pekařské schopnosti posunula zase o něco dále. Můžu vám tak předat tento recept na kváskový chleba s černým pivem. Dělala jsem ho několikrát, recept se mi opravdu osvědčil a tak se o něj s vámi ráda podělím :)

Bábovka s podmáslím

Pečeme a pečeme hlavně z toho, co máme doma v zásobě. Já jsem měla podmáslí a tak jsem se rozhodla, že upeču bábovku s podmáslím. Díky němu bude bábovka vláčná.

Celozrnný chléb s bylinkami a mozarellou

Dostala jsem chuť na něco s medvědím česnekem a tak jsem se rozhodla jej zakomponovat do chleba. Strukturou těsta mi připomíná toastový chléb. Nejlepší je čerstvý jen tak a nebo namazaný máslem :)

Kváskový toastový chleba

Před časem jsem dostala otázku, jestli mám recept na kváskový tousťák. Odpověď byla, že nemám, ale že se do něj pustím, abych brzo nějaký měla :-) Toustový chléb jsem v minulosti už pekla, ze sušeného droždí... ale s kváskem, to je úplně jiná liga :-) Člověk si toho pečiva pak tak nějak více váží :)

Špaldová ciabatta

Ciabatty mám moc ráda a tak hned po chlebu a vece jsem je zkusila upéct. Výsledek mě opět mile potěšil a tak vám můžu recept předat.

Kakaová roláda s banánem

Tohle je recept na klasickou roládu bez mouky. Mám ji moc ráda, protože je nadýchaná jako obláček :)

Špaldová pizza

Po několika pokusech jsem těsto na pizzu vyladila a tak vám ho můžu s radostí předat :-)

Špaldová veka

V poslední době mě láká zkoušet nové recepty a jedním z nich je právě tento na veku, kterou jsem ještě nikdy sama nezkoušela.

Špaldový chléb s ořechy a medem

Tentokrát mám pro vás recept na chleba bez kvásku, je jen ze sušených kvasnic. V receptu jsem použila méně kvasnic, takže těsto kynulo pomalu. Také proto jsem ho nechala kynout přes noc v lednici.

Francouzská brioška

Brioška, to je pečivo, které mě vrací do dětství. Doma jsme ji nepekli, ale mamka ji kupovala v Jednotě :) Nadýchané vláčné těsto mi moc chutnalo, a proto když jsem zase kupovanou briošku po letech ochutnala, mi bylo jasné, že zkusím upéct vlastní. Vycházela jsem z receptu na briošku, který jsem našla na internetu.

Vánoční štola

Tuhle stolu mám osvědčenou, obsahuje tvaroh a díky tomu je krásně měkká a můžeme ji jíst okamžitě. Co budeme potřebovat: 125 g tvarohu v papírovém obalu 70 g másla 65 […]

Špaldové bagely

Bagely jsem poprvé ochutnala v New Yorku. Pořád jsem jim tady u nás odolávala s tím, že je ochutnám až v místě, kde jsou tak populární 🙂 Musím, ale říct, […]