V kuchyni s Hankou
Ahoj, jmenuji se Hanka a vítám Tě ve své kuchyni.
Najdeš zde klasické i moje vlastní recepty, které jsou tvořeny ve zdravém životním stylu 🙂
Nejnovější recepty a zápisky
V knize od Paula Hollywooda 100 GREAT BREADS jsem se tentokráte nechala inspirovat na Pain de champagne. Recept jsem opět přetvořila do kváskové podoby.
V knize od Paula Hollywooda 100 GREAT BREADS jsem se tentokráte nechala inspirovat na celozrnný chléb. V kuchařce uvedeno jako Basic wholemeal bread a docela jsem se při čtení receptu pobavila. Je tam totiž uvedeno, že chleba se těsto formuje do sousage shape.
Opět jsem vzala do ruky knihu 100 GREAT BREADS od Paula Hollywooda a vybrala jsem recept na chléb s názvem Crusty cob. V překladu křupavý kulatý bochník. Což jsem tedy zjistila až poté, co jsem chleba upekla a ten můj tedy není kulatý :) V receptu jsou použité kvasnice, já jsem použila opět kvásek.
K narozeninám jsem dostala kuchařku 100 GREAT BREADS od Paula Hollywooda, porotce anglického originálu soutěže Peče celá země. Knihu vydal už v roce 20212 a stala se bestselerem. Na tento chléb jsem se inspirovala hned prvním receptem. Sice Paul používá droždí, ale podařilo se mi ho převést do podoby s kváskem.
Na blogu mám recept na banánový chlebíček. Nedávno jsem ho pekla a teď jsem znovu měla 3 banány, které byly vhodné tak právě do chlebíčku. Nechtěla jsem ale péct stále ten stejný, tak mě napadlo použít arašídové máslo v kombinaci s vlašskými ořechy a chlebíček byl skutečně výborný.
Mám ráda cereální buchty s rozinkami z pekárny a vždycky jsem si říkala, jak můžou chutnat, pokud bych je upekla doma . Navíc s použitím celozrnné mouky a samých dobrých surovin. Věděli jste že cereální a celozrnný není to stejné?