V kuchyni s Hankou
Ahoj, jmenuji se Hanka a vítám Tě ve své kuchyni.
Najdeš zde klasické i moje vlastní recepty, které jsou tvořeny ve zdravém životním stylu 🙂
Nejnovější recepty a zápisky
Receptů na internetu na tyhle rohlíčky najdete nespočet, já přispěju také jedním a to svým upraveným receptem ze špaldové mouky, odlehčené od klasiky, přesto stále chutné a hlavně křupavé.
Strouhaný koláč mám moc ráda. Tentokráte jsem ho zkusila upéct z ovesné mouky. Pokud ji nemáte, stačí najemno posekat ovesné vločky a poslouží vám do receptu stejně :) Troufám si říct, že nikdo nepozná, že jste nepoužili klasickou bílou mouku.
Švestková sezóna je tu oujé :) Kdo taky miluje švestky, ať dá ruku nahoru :) Zkusila jsem tento recept na kynutý koláč a měla velký úspěch, jak u nás doma, snědla se rychlostí blesku, ale i u vás na instagramu, když jsem ukazovala, jak koláč peču. Zkuste jej, věřím, že si jej oblíbíte stejně jako my :)
Mám v oblibě banánový chlebíček, občas koupím banány už s tím úmyslem, že je nechám dozrát na chlebíček :D Tentokrát mi jich ale několik zbylo a tak jsem se pustila do obměny receptu, abych nedělala stále ten stejný.
V knize od Paula Hollywooda 100 GREAT BREADS jsem se tentokráte nechala inspirovat na Pain de champagne. Recept jsem opět přetvořila do kváskové podoby.
V knize od Paula Hollywooda 100 GREAT BREADS jsem se tentokráte nechala inspirovat na celozrnný chléb. V kuchařce uvedeno jako Basic wholemeal bread a docela jsem se při čtení receptu pobavila. Je tam totiž uvedeno, že chleba se těsto formuje do sousage shape.