V kuchyni s Hankou

Ahoj, jmenuji se Hanka a vítám Tě ve své kuchyni.
Najdeš zde klasické i moje vlastní recepty, které jsou tvořeny ve zdravém životním stylu 🙂

Nejnovější recepty a zápisky

Kváskový toastový chleba

Před časem jsem dostala otázku, jestli mám recept na kváskový tousťák. Odpověď byla, že nemám, ale že se do něj pustím, abych brzo nějaký měla :-) Toustový chléb jsem v minulosti už pekla, ze sušeného droždí... ale s kváskem, to je úplně jiná liga :-) Člověk si toho pečiva pak tak nějak více váží :)

Špaldová ciabatta

Ciabatty mám moc ráda a tak hned po chlebu a vece jsem je zkusila upéct. Výsledek mě opět mile potěšil a tak vám můžu recept předat.

Kakaová roláda s banánem

Tohle je recept na klasickou roládu bez mouky. Mám ji moc ráda, protože je nadýchaná jako obláček :)

Špaldová pizza

Po několika pokusech jsem těsto na pizzu vyladila a tak vám ho můžu s radostí předat :-)

Špaldová veka

V poslední době mě láká zkoušet nové recepty a jedním z nich je právě tento na veku, kterou jsem ještě nikdy sama nezkoušela.

Špaldový chléb s ořechy a medem

Tentokrát mám pro vás recept na chleba bez kvásku, je jen ze sušených kvasnic. V receptu jsem použila méně kvasnic, takže těsto kynulo pomalu. Také proto jsem ho nechala kynout přes noc v lednici.

Francouzská brioška

Brioška, to je pečivo, které mě vrací do dětství. Doma jsme ji nepekli, ale mamka ji kupovala v Jednotě :) Nadýchané vláčné těsto mi moc chutnalo, a proto když jsem zase kupovanou briošku po letech ochutnala, mi bylo jasné, že zkusím upéct vlastní. Vycházela jsem z receptu na briošku, který jsem našla na internetu.

Vánoční štola

Tuhle stolu mám osvědčenou, obsahuje tvaroh a díky tomu je krásně měkká a můžeme ji jíst okamžitě. Co budeme potřebovat: 125 g tvarohu v papírovém obalu 70 g másla 65 […]

Špaldové bagely

Bagely jsem poprvé ochutnala v New Yorku. Pořád jsem jim tady u nás odolávala s tím, že je ochutnám až v místě, kde jsou tak populární 🙂 Musím, ale říct, […]

Domácí ořechová granola

Dlouho jsem se na domácí granolu chystala. Ráno jsem měla čas, smíchala jsem suroviny a za 20 minut jsem měla snídani na stole 🙂 . A jakou snídani! Doporučuji vyzkoušet, […]

Špaldové houstičky

Housky na druhý pokus a jak se povedly! Mám z nich velkou radost. Byly doby, kdy jsem se pečivu a hlavně tomu bílému úplně vyhýbala. To už je ale dávno […]

Velikonoční beránek

Zítra jsou Velikonoce a já jsem se rozhodla, že Vám připomenu jeden ze svých prvních receptů, které jsem přidávala na svůj facebookový profil @vkuchynishankou. Oproti předchozí verzi je těsto vytuněné […]