Makový cheesecake

Makový cheesecake

Tentokráte jsem nepekla já, ale o tento recept se musím podělit 🙂 Poté, co jsem ochutnala, určitě brzo upeču i sama a zařadím do svého pravidelného jídelníčku 🙂 Cheesecake je plný bílkovin díky tvarohu a máku, který ještě navíc obsahuje vápník, hořčík a železo.

Na základ si připravíme:

  • 70 g vlašských ořechů
  • 75 g ovesných vloček
  • 50 g špaldové mouky
  • 10 ml kokosového oleje
  • 2 vejce
  • med nebo jiné sladidlo
  • lžička prášku do pečiva

Ořechy a vločky rozmixujeme, přidáme všechny ostatní suroviny a vzniklou směs natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů cca 10 minut. Poté na základ navrstvíme tvarohovou směs, kterou si připravíme z:

  • 2 tučných tvarohů z vaničky
  • 2 vajec
  • 250 g jogurtu
  • 45 g proteinu
  • 20 g bramborového škrobu

Pečeme dalších 30 minut. Necháme pomalu chladnout v pootevřené troubě cca 15 minut. Mezitím připravíme makovou směs. Na plotně svaříme:

  • 200 g mletého máku
  • 350 ml mléka
  • med (přidáme cca po pěti minutách)

Makovou směs vaříme do zhoustnutí. Potřeme s ní cheesecake a necháme vychladit.

 

  • Sdílet: