Tentokráte jsem nepekla já, ale o tento recept se musím podělit 🙂 Poté, co jsem ochutnala, určitě brzo upeču i sama a zařadím do svého pravidelného jídelníčku 🙂 Cheesecake je plný bílkovin díky tvarohu a máku, který ještě navíc obsahuje vápník, hořčík a železo.
Na základ si připravíme:
Ořechy a vločky rozmixujeme, přidáme všechny ostatní suroviny a vzniklou směs natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů cca 10 minut. Poté na základ navrstvíme tvarohovou směs, kterou si připravíme z:
Pečeme dalších 30 minut. Necháme pomalu chladnout v pootevřené troubě cca 15 minut. Mezitím připravíme makovou směs. Na plotně svaříme:
Makovou směs vaříme do zhoustnutí. Potřeme s ní cheesecake a necháme vychladit.