Lečo s cuketou

Lečo s cuketou

Hurá, konečně jsem přišla na chuť leču bez bujónu, který jsem byla zvyklá do leča odjakživa dávat. Tentokrát jsem do leča propašovala i cuketu a nebylo to vůbec poznat 🙂 Kdo má lečo taky rád? Napište mi do komentáře 🙂

Co budeme na 6-7 porcí potřebovat:

  • 1 – 1,5 kg rajčat
  • 6 – 7 paprik
  • 2 velké cibule
  • 1 malá nebo polovina velké cukety
  • 1 malý rajský protlak
  • 6 vajec
  • 300 g vysokoprocentní šunky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • sůl a pepř

Příprava surovin:

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
  • Rajčata zbavíme slupky (zalijeme horkou vodou, necháme 1 min. a poté přendáme do studené vody a slupka půjde pěkně dolů). Pokud vám slupka nevadí, můžete tento krok vynechat :-). Rajčata nakrájíme na čtvrtky.
  • Papriky umyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Nakrájíme na proužky.
  • Cuketu oloupeme, zbavíme měkké části se semínky a nakrájíme na menší kostky.
  • Šunku taky nakrájíme na kostky.
  • Vejce rozklepneme, dáme do misky a metličkou krátce prošleháme. Osolíme a opepříme.

Postup:

Na lžíci oleje usmažíme cibulku. Stačí jen pár minut a přidáme rajčata, papriky a cuketu. Na mírném plameni dusíme přibližně 20 minut. Průběžně mícháme a hlídáme a jakmile je zelenina měkká, dáme hrnec stranou.

Na pánvi osmažíme šunku. Přidáme vejce a mícháme do té doby, než budou vejce téměř hotové. Nepřesmažte je 🙂

Vejce přidáme do leča. Přidáme taky rajský protlak. Pokud chceme výraznější chuť, tak i trochu octu a cukru. Společně vše provaříme a nakonec přidáme sůl a pepř.

Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem nebo těstovinami.

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: