Dostala jsem chuť na lískooříškovou bábovku a přesně jsem měla v hlavě jak bude chutnat a vypadat. Sepsala jsem si recept na základě bábovek, které jsem v minulosti už vytvořila a na první pokus se povedla. A povedla se i na pokus druhý. Tak jsem udělala rychlou fotku a recept jsem sepsala :)
Recept vznikl ve spolupráci s www.svetplodu.cz.
Co budeme potřebovat na menší bábovku (6 cups, 1,4 l)
Troubu rozehřejeme na 175°C. Na formu použijeme olej ve spreji a vysypeme směsí hrubé mouky a kakaa.
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a dáme stranou. Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky se solí vyšleháme do tuhého sněhu.
Žloutky s třtinovým cukrem a mlékem vyšleháme. Přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem a vanilku. Prošleháme. Prosejeme mouku s kakaem a práškem do pečiva a společně s lískooříškovou moukou přidáme do těsta. Pokud je těsto moc tuhé, můžeme přidat trochu mléka. Na závěr lehce vmícháme sníh.
Těsto opatrně nalijeme do formy a pečeme přibližně 45 minut. Propečení bábovky zkoušíme špejlí a jakmile ji z těsta vytáhneme suchou bez nalepeného těsta, je propečená.
Bábovku necháme chvíli stát a následně opatrně vyklopíme.
Přeji dobrou chuť.
Hanka