Rychlý bezlepkový koláč

Rychlý bezlepkový koláč

Měla jsem chuť na tvarohové koláče a vzpomněla jsem si na jeden starší recept, na koláč s tvarohovou náplní, který mi moc chutnal. Použila jsem kukuřičnou mouku a ghí a vzniklo z toho něco výborného 🙂 Navíc jsem přidala mou oblíbenou fíkovou marmeládu a tím ho doladila do dokonalosti 🙂 Přemýšlím ještě o meruňkové, tu vyzkouším příště…  😉

Co budeme na 1 koláč potřebovat:

  • 1 vejce
  • 30 g medu nebo jiného sladidla
  • 100 g tvarohu
  • 20 g ghí
  • 4 g prášku do pečiva
  • 100 g kukuřičné mouky (hladké)

Náplň:

  • 1 polotučný tvaroh
  • lžíce medu
  • lžička vanilkového pudinkového prášku
  • trochu mléka

Na potření:

  • 2 lžíce marmelády+2 lžičky vody

Postup:

  • Vyšleháme metličkou vejce, med, tvaroh a ghí. Přidáme prášek do pečiva a mouku. Vznikne polotuhé těsto. Pomocí lžíce nebo stěrky rozetřeme do koláčové formy (ø25cm).
  • Suroviny na náplň smícháme a nalijeme na těsto.
  • Pečeme 30 minut na 180 stupňů.
  • Jakmile vytáhneme koláč z trouby, potřeme marmeládou smíchanou s vodou a necháme vychladit 🙂

Dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: