Co budeme potřebovat na těsto:
- 100 g hladké rýžové mouky
- 1 vejce
- 30 g medu / cukru
- 100 g jogurtu
- 10 g ghí/ másla
- 4 g prášku do pečiva
- 4 hrušky
Vrchní vrstva:
- 400 ml mléka
- 1 pudinkový prášek – vanilka
- 1 lžíce třtinového cukru
Postup:
- Vyšleháme metličkou vejce, med, jogurt a ghí. Přidáme prášek do pečiva a mouku. Vlijeme do koláčové formy (ø18 cm).
- Hrušky oloupeme a vložíme do dortíku. Hrušky zatlačíme až ke dnu.
- Pečeme 25 – 30 minut na 180 stupňů. Po upečení necháme vychladit.
- Uvaříme pudink z mléka, cukru a pudinkového prášku. Hotový pudink nalijeme na dortík a necháme vychladit.
Dobrou chuť 🙂
Svoje výtvory označujte #vkuchynishankou