Krtkův dort

Krtkův dort

A máme tu další oblíbený dezert, tentokrát krtkův dort v mém podání. Korpus je můj oblíbený piškotový. Upekla jsem ho ve formě o průměru 15cm, ale určitě by se vešel i do větší 18 cm. Na krém jsem použila tvaroh z papíru, je tužší a měla jsem tak jistotu, že krém z něj bude dostatečně hustý. Pro někoho však může být nevýhodou drobné kousky, které v krému po vyšlehání z tvarohu jsou. Nám však nevadily :)

Co budeme potřebovat na korpus:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • půl lžičky vanilkového extraktu
  • 3 lžíce celozrnné mouky
  • 3 lžičky holandského kakaa
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé tuhé pěny. Přidáme olej a vanilkový extrakt a zamícháme. Následně přidáme mouku, prášek do pečiva a kakao. Zamícháme a vznikne tužší hmota, do které na dvakrát opatrně vmícháme sníh z bílků. Do formy vložíme pečící papír nebo vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 stupňů cca 25 minut.

Na krém si připravíme:

  • 250 g tvarohu z papíru
  • 1 kelímek ricotty
  • 2 lžíce vanilkového cukru případně třtinového cukru a trochu vanilkového extraktu
  • navíc 2 banány

Tvaroh vyšleháme s ricottou a cukrem. 

Jakmile je korpus upečený, necháme zcela vychladnout na mřížce. Následně z něj vydlabeme prostředek, do kterého vložíme banány a na ně navrstvíme krém a vytvarujeme do zakulaceného tvaru.

Vydlabané těsto vložíme do sekáčku a krátce mixujeme. Vznikne drobení, kterým celý dort posypeme, nebojíme se pořádně přimáčknout na krém, ať pořádně drží :)

Přeji dobrou chuť.

Hanka    

  • Sdílet: