Tak nám opět začalo období cuket. Tentokrát jsem vytvořila bezlepkovou verzi našeho oblíbeného cuketového perníku. Je snad ještě vláčnější než klasika. Díky cuketě je těsto krásně šťavnaté a dlouho vydrží čerstvé. Navíc je příprava velmi jednoduchá, takže ji zvládne i začátečník. Tento perník potěší nejen celiaky, ale každého, kdo si chce dopřát něco dobrého.
Co budeme potřebovat na plech o velikosti 21 x 21 cm:
Troubu zapneme na 180 C na horní a dolní ohřev.
Cuketu zbavíme semínek, mladou cuketu nemusíme loupat a nastrouháme na hrubo. Do mísy přidáme zbytek surovin a vařečkou smícháme.
Plech vysteleme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme rýžovou moukou. Těsto na plech nalijeme a uhladíme.
Vložíme do vyhřáté trouby do střední části a pečeme 30 minut.
Ještě horké potřeme marmeládou a necháme vychladnout. Běžně používám meruňkovou marmeládu, tentokráte jsem dala rybízovou a bylo to také výborné :)
Přeji dobrou chuť.
Hanka