Na tyhle placičky jsem použila mandolínu. Pokud ji nemáte, nastrouhejte zeleninu na hrubém struhadle.
Co budete na 3 porce potřebovat:
Zeleninu nastrouháme na mandolíně na drobné hranolky tzv. julienne. Vložíme do hrnce s horkou vodou a 2 minuty vaříme. Následně vodu slejeme a zeleninu necháme okapat. Zeleninu je také možné nastrouhat na hrubém struhadle a v takovém případě již zeleninu nevaříme.
Vejce rozbijeme a v míse je prošleháme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Přidáme zeleninu a promícháme. Zasypeme moukou a znovu promícháme.
Na pánev s nepřilnavým povrchem nalijeme lžíci oleje a pomocí lžíce klademe na pánev směs do tvaru placky a opékáme z obou stran na mírném plameni.
Podáváme s dipem ze zakysané smetany ochucené citronovou šťávou, sušeným česnekem a špetkou soli.
Přeji dobrou chuť.
Hanka