Představuji vám poslední recept z mé knedlíkové trilogie 🙂 Tentokráte jsem ozdravila recept na knedlíky z pařeného někdy také nazývaného odpalovaného těsta. Můžete je naplnit sezónním nebo kompotovaným ovocem. K ozdravení jsem si tentokráte vzala na pomoc rýžovou mouku.
První z receptů na švestkové knedlíky z bramborového těsta najdete zde.
Pro druhý recept na tvarohové knedlíky z ovesných vloček klikněte zde.
Co budeme na 8 knedlíků (2 porce) potřebovat:
- 125 g polohrubé nebo hrubé rýžové mouky
- 250 ml mléka
- 1 žloutek
- 40 g másla / pro lehčí verzi lze dát tvaroh nebo Goldessa Balance z Lidlu
- špetka soli
Náplň:
- 8 velkých švestek nebo jiného ovoce
Postup:
- V rendlíku ohřejeme mléko a přisypeme mouku. Mléko okamžitě zhoustne a vznikne tuhá kaše. Chvíli mícháme a odstavíme z ohně.
- Necháme částečně vychladnout (nemusí být úplně vychlazené) a přimícháme žloutek a máslo.
- Těsto si rozdělíme na 8 částí. Z každé vytvoříme v dlani placku, vložíme ovoce, zabalíme do těsta a vytvoříme knedlík.
- Těsto je trochu lepivé, takže máme 2 možnosti. Buď si namočíme dlaně, oklepeme přebytečnou vodu nebo si do dlaně nasypeme mouku a podsypáváme moukou. Zkoušela jsem obě možnosti 🙂
- Dáme vařit vodu, přidáme trochu soli a jakmile voda vře, stáhneme plamen a vložíme knedlíky. Vaříme cca 5 -7 minut.
- Podáváme s tvarohem, zakysanou smetanou, nebo čím máte rádi, výborné jsou i s mákem 🙂
Dobrou chuť 🙂
Označ mě na instagramu #vkuchynishankou