Víkend před námi a tak mám pro vás recept na sobotní nebo nedělní oběd 🙂
Co budeme potřebovat na 4 porce:
Postup:
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky 2x2cm. Osolíme je a opepříme.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostky.
Maso orestujeme na pánvi ze všech stran na kapce oleje a dáme stranou. Vložíme zeleninu a také krátce orestujeme.
Do pekáče vložíme pokrájená rajčata, restovanou zeleninu, bokové listy a maso. Zamícháme, směs osolíme, zakryjeme víkem a pečeme na 170 stupňů 1 hodinu.
Během pečení maso pekáč kontrolujte, zda je v něm dostatek tekutiny, pokud by se hodně odpařila, přidejte trochu vody.
Výsledná směs není vodnatá, je polohustá, pokud ne, tak necháme ještě na 15 minut v troubě bez víka.
Podáváme s rýží nebo s bramborovou kaší.
Přeji dobrou chuť 🙂