Třený koláč s mandlovou drobenkou

Třený koláč s mandlovou drobenkou

Variace na jogurtový koláč mám moc ráda. Těsto je pěkně nadýchané a vláčné i bez tuny másla a ovoce lze použít podle sezóny, takže je to takový univerzální recept :)

Co budeme potřebovat:

  • 200 g bílého jogurtu (např. Hollandia)
  • 1 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 130 g celozrnné špaldové mouky
  • 50 g třtinového cukru
  • 30 g vanilkového proteinu (lze nahradit jiným sladidlem)
  • 6 g prášku do pečiva
  • 3 velké broskve

Všechny suroviny vložíme do misky a smícháme. Vznikne hladké těsto, které přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Omyté broskve rozpůlíme a vyndáme pecku. Půlky broskví poklademe na těsto a posypeme drobenkou z:

  • 10 g másla
  • 20 g mandlové mouky (můžeme použít i klasickou mouku)
  • 10 g třtinového cukru

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu 25-35 minut. Zkoušíme špejlí. V keramické formě se koláč peče déle, v plechové kratší čas :)

Přeji dobrou chuť!

Hanka.

PS: Koláč na fotce má divné okraje a to jen díky tomu, že jsem zkoušela sprej na vymazávaní forem Spray King. Je dobrý na bábovky, ale na koláče budu nadále používat klasiku :)

  • Sdílet: