Tortilla s tuňákem

Tortilla s tuňákem

Rychlá večere, to je to oč tu běží :) Co budeme potřebovat na 2 porce:

  • 2 celozrnné tortilly
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 plechovka červených fazolí v nálevu
  • 1 malá červená cibule
  • 1 mozzarella
  • 10 ks černých oliv
  • čerstvý koriandr
  • 1/4 hlávky červeného zelí
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce light majonézy (lze vynechat)
  • malá lžička soli

Zelí nakrájíme na tenké proužky, Pokud máte mandolínu, použijte ji :) Zelí osolíme a promícháme. Přidáme jogurt a majonézu a znovu promícháme. Pokud máte rádi kyselejší chutě, můžete zakápnout ještě citronovou šťávou.

Na jednu polovinu tortilly poklademe plátky z půlky mozzarelly a kousky tuňáka. Posypeme fazolemi, nakrájenými olivami, na plátky nakrájenou cibulí a lístky koriandru. Přiklopíme druhou polovinou tortilly a vložíme na rozpálenou pánev. Opečeme na mírném ohni z obou stran. Při otáčení postupujeme opatrně, aby suroviny z krajů tortilly nevypadly. 

Tortillu podáváme se zelným salátem.

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: