Tentokrát mám pro vás recept na chleba bez kvásku, je jen ze sušených kvasnic. V receptu jsem použila méně kvasnic, takže těsto kynulo pomalu. Také proto jsem ho nechala kynout přes noc v lednici.
Co budeme na 1 bochník potřebovat:
V robotu nebo ručně v míse smícháme všechny ingredience. Hněteme alespoň 10 minut, aby bylo těsto opravdu hladké. Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme kynout 1 - 2 hodiny na teplém místě. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, vyklopíme ho z mísy na pomoučněný vál, rukama prohněteme a vytvarujeme bochník.
Připravíme si ošatku, kterou vyložíme utěrkou a poprášíme ji moukou. Vložíme do ní těsto a necháme kynout. Takto připravené těsto kyne několik hodin. Opět ho necháme vykynout na dvojnásobek původní velikosti.
Pokud necháme těsto kynout přes noc v lednici, ráno ho z lednice vyndáme, necháme v pokojové teplotě další 2 hodiny a poté upečeme.
Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Těsto vyklopíme z ošatky na plech, můžeme naříznout a pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme dalších 30 minut. Necháme vychladnout na mřížce.
Přeji dobrou chuť :)
Hanka