Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet anglické pečivo scone. Poté, co jsem je poprvé ochutnala v Londýně v nejstarší cukrárně Maison Bertaux, bylo jasné, že už to nebudu odkládat :) A tak jsou tady, vonící po másle servírované s marmeládou a černým čajem s mlékem. Vyzkoušejte je, jsou jednoduché a rychlé.
Na 6 ks budeme potřebovat:
V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a špetku soli. Přidáme máslo a mícháme, až vznikne drobenka. V druhé míse prošleháme mléko s vejcem a přidáme k ostatním surovinám a promícháme. Vznikne kompaktní těsto, kterém můžeme ještě krátce prohníst na vále. Těsto rozválíme na tloušťku 1,5 cm a pomocí sklenice vykrojíme kolečka o průměru 5 cm.
Poklademe na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 10 minut na 200 °C.
Podáváme ještě teplé. V Anglii se podávají s mascarpone nebo máslem s marmeládou. Já jsem podávala jen s marmeládou, protože scones krásně po másle voněly a nebylo ho více třeba.
Přeji dobrou chuť.
Hanka