Piškotová bublanina

Piškotová bublanina

Další z řady mých bublanin. Letos jsem si pro vás připravila piškotovou s rebarborou. Ta je přirozeně kyselejší, takže pokud použijete sladší ovoce, uberte cukru o 20-30 g. Výtečná bude s jahodami, meruňkami, malinami, třešněmi, vlastně se spoustou dalšího ovoce :)

Co budeme potřebovat na pekáč o velikosti 20 x 30 cm

  • 3 vejce 
  • 100 g světlého třtinového cukru 
  • 70 g oleje
  • 150 g mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 300-400 g rebarbory

Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Troubu zapneme na horní a dolní ohřev a nastavíme 170 °C.

Vejce, cukr a olej šleháme 5 minut do husté pěny. Přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva a promícháme. Vznikne hladké těsto, které nalijeme do pekáče vystlaného pečícím papírem. Stěrkou uhladíme, aby bylo těsto po celém pekáči ve stejné výšce. Posypeme rebarborou a vložíme do rozpálené trouby. 

Pečeme 25-30 minut. Já jsem pekla v plechovém pekáči, v keramickém to může trvat déle. Ke konci hlídáme a propečení vyzkoušíme špejlí. Nepečeme zbytečně déle, abychom bublaninu nevysušili.

Přeji dobou chuť!

Hanka

  • Sdílet: