Míša řezy

Míša řezy

Míša řezy jsem plánovala upéct už pěkně dlouho, ale dostala jsem se k tomu až teď a tak vám přináším svou verzi. Základ je piškotové těsto, je nadýchané a přesně takové, jak si ho pamatuji z dětství :) Tohle množství je na 5-6 porcí. Pokud recept vyzkoušíte, dejte mi vědět zprávou na mém Facebooku nebo Instagramu :)

Co budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • půl lžičky vanilkového extraktu
  • 3 lžíce celozrnné mouky
  • 3 lžičky holandského kakaa
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé tuhé pěny. Přidáme olej a vanilkový extrakt a zamícháme. Následně přidáme mouku, prášek do pečiva a kakao. Zamícháme a vznikne tužší hmota, do které na dvakrát opatrně vmícháme sníh z bílků. Do formy na chlebíček vložíme pečící papír nebo vymažeme a vysypeme polohrubou moukou nebo . Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 stupňů 20-25 minut.

Na krém a polevu si připravíme:

  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 ml 33% smetany
  • 1-2 lžíce vanilkového cukru
  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 1 lžičku kokosového oleje
  • čerstvé nebo sušené ovoce

Smetanu vyšleháme. Opatrně vmícháme tvaroh s vanilkovým cukrem. 

Jakmile je chlebíček upečený, necháme zcela vychladnout na mřížce. Následně vložíme zpět do formy a naneseme krém. 

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kokosový olej a spojíme v konzistentní hmotu. Čokoládu můžeme nalít rovnou na chlebíček ve formě. Pokud ale chceme po stranách stékance čokolády. Necháme chlebíček s krémem vychladit, následně chlebíček vyndáme z formy a polijeme jej. Stěrkou povrch uhladíme a jemně nahrneme do krajů, aby čokoláda přetekla přes okraje. Na závěr dozdobíme ovocem a necháme čokoládu ztuhnout.

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: