Když budete mít přebytek kvásku nebo jen chuť, vyzkoušejte kváskové lívance. Je to zase něco jiného v jídelníčku a tak je moc ráda do toho svého zařazuji :)
Co budeme na 2 porce potřebovat:
Rozkvas:
Na těsto:
Na kvas smícháme kvásek, mouku a vodu a necháme 10-12 hodin odležet. Kvásek je připravený jakmile zdvojnásobí svůj objem a má viditelné bublinky.
Jakmile je kvas připravený smícháme jej s ostatními surovinami a prošleháme. Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme, snížíme na mírný oheň a pokapeme lehce olejem. Lžící nabíráme těsto a tvoříme lívance. Opékáme z každé strany do zlatohnědé barvy.
Podáváme s hustým jogurtem nebo zakysanou smetanou a ovocem. Můžeme zakápnout javorovým sirupem
Přeji dobrou chuť.
Hanka