Mandle, kokos a čokoláda, to je skvělá kombinace! Přesvědčila jsem se o tom u této bábovky a doufám, že přesvědčím i vás :) Recept vznikl ve spolupráci se Světem plodů. Suroviny použité z jejich e-shopu jsem nalinkovala rovnou do použitých surovin. Pokud budete na e-shopu nakupovat, nezapomeňte využít 5% slevový kód VKUCHYNISHANKOU5.
Co budeme potřebovat na menší bábovku (6 cups, 1,4 l)
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ty vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
Žloutky společně s ricottou a cukrem prošleháme a přidáme rozpuštěné máslo, mléko, vanilku a promícháme. Přisypeme obě mouky a prášek do pečiva a čokoládové pecky, které ještě můžeme posekat nožem. Nakonec vmícháme sníh pomocí stěrky. Těsto lehce podebíráme, aby sníh neztratil na objemu.
Formu vystříkáme slunečnicovým olejem a vysypeme polentou. Těsto nalijeme do formy a pečeme 50 minut na 170 °C.
Po upečení necháme 15 minut vychladnout a bábovku opatrně vyklopíme.
Přeji dobrou chuť!
Hanka