Jahodový koláč z křehkého těsta

Jahodový koláč z křehkého těsta

Jaro je tady a já mám obrovskou radost. Sluníčko mě dobíjí energií, tak jsem se hned pustila do pečení tohoto jednoduchého, ale úžasného koláče.

 

Co budeme potřebovat:

  • 210 g hladké špaldové mouky
  • 60 g studeného másla nakrájeného na kostky
  • 60 g polotučného tvarohu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce studené vody
  • 1 lžíce medu
  • jahody
  • Xylitol nebo jiné sladidlo

 

Postup:

  • Do mísy nasypeme mouku, přidáme nakrájené máslo, tvaroh, vejce, med a vodu. Rukou zapracováváme máslo do mouky. Pracujeme rychle, aby máslo nestihlo moc změknout. Jakmile máme konzistentní těsto, necháme jej ještě 20 minut odpočinout v ledničce.
  • Na vále vyválíme 3/4 těsta do požadované velikosti a vložíme do formy. Těsto, které přesahuje, odkrojíme.
  • Jahody nakrájíme na širší plátky a naskládáme na těsto. Posypat xylitolem nebo jiným sladidlem, pokud máme méně sladké jahody 🙂
  • Ze zbylého těsta můžeme vykrájet různé tvary a použít na ozdobení koláče.
  • Pečeme na 180 stupňů po dobu 30 minut.

Přeji dobrou chuť

  • Sdílet: