Letos je krásný podzim a k podzimu patří bezpochyby i jablečná bábovka 🙂
Co budeme na 1 menší bábovku potřebovat:
Postup:
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
Ke žloutkům přidáme cukr a mléko a vyšleháme do pěny. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Zbude nám jen slupka, kterou dáme stranou. Jablka přidáme do pěny a zamícháme. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, protein a vanilku nebo perníkové koření a znovu zamícháme.
Nakonec přidáme máslo. Jakmile jej zapracujeme do těsta, jemně vmícháme sníh vařečkou.
Formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem. Pečeme 40 minut na 170 stupňů.
Pomocí špejle vyzkoušíme, zda je bábovka uvnitř upečená a pokud ano vyndáme ji z trouby. Až trochu vychladne, vyklopíme ji z formy. Dozdobit můžeme ořechovým máslem.
Přeji dobrou chuť 🙂