Dýňovo banánová bábovka s arašídovým máslem

Dýňovo banánová bábovka s arašídovým máslem

Miluju bábovku ke snídani ♥ Tahle dýňovo banánová je krásně vláčná a měkoučká. Konečně jsem vychytala pečení bábovky, tedy alespoň doufám 🙂 Původně jsem pekla bábovku odkrytou a ke konci jsem přikryla alobalem, aby se nespálila. To je ale podle posledního pečení úplná chyba. Bábovka mi vždycky na povrchu popraskala a nepěkně naskočila. Tentokráte jsem postup obrátila. Zakryla jsem bábovku alobalem na začátku pečení na 25 minut, poté alobal sundala a nádherná nepopraskaná bábovka byla na světě 🙂 Krásně naskočila a za dalších 35 minut se perfektně propekla a nikde žádné praskliny 🙂

Co budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 50 g nízkotučného tvarohu/jogurtu
  • 100 ml vody
  • 30 g medu
  • 170 g upečené dýně hokkaido
  • 1 banán (110 g)
  • 225 g hladké špaldové mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžičky sody
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 40 g arašídového másla

Postup:

  • Žloutky oddělíme od bílků a společně s tvarohem, vodou a medem vyšleháme do pěny.
  • Dýni a banán rozmačkáme vidličkou a zašleháme do pěny. Přidáme prášek do pečiva, sodu a mouku.
  • Z bílků vyšleháme tuhý sníh a už jen ručně opatrně zapracujeme do těsta.
  • 3/4 těsta vlijeme do formy a lžičkou rozmístíme arašídové máslo. Přikryjeme zbytkem těsta.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 50 minut. Prvních 25 minut přikryté alobalem, zbývající čas odkryté. Zkusíme špejlí, zda je bábovka upečená 🙂

Tak co, zkusíte to taky? Nebo máte jiný postup? Podělte se a pište mi do komentářů 😉

Dobrou chuť

Vaše Hanka

  • Sdílet: