Dezert à la Tiramisu

Dezert à la Tiramisu

Ať už slavíte Valentýna nebo ne, bude se vám tento recept jistě hodit :) Ať už jej jen tak připravíte své drahé polovičče, nebo pro sebe do skleničky jako plnohodnotnou svačinu třeba do práce :)

Co budeme potřebovat na 4 porce:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • půl lžičky vanilkového extraktu
  • 4 lžíce špaldové mouky
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 150 ml silného espresa

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přidáme olej a vanilkový extrakt a zamícháme. Následně přidáme mouku a prášek do pečiva. Zamícháme a vznikne tužší hmota, do které na dvakrát opatrně vmícháme sníh z bílků. Na plech vložíme pečící papír a těsto na něj rozetřeme do velikosti cm. Pečeme na 180 stupňů cca 10 minut. Z upečeného plátu vykrojíme kolečka o průměru sklenice, ve které budeme dezert podávat. Připravíme 150 ml silného espressa a necháme vychladnout.

Krém:

  • 1 kelímek ricotty
  • 1 tvaroh - použila jsme Olma měkký(není tak vodnatý)
  • 60 g světlého třtinového cukru

Suroviny prošleháme až vznikne hladký krém. Naplníme ho do cukrářského sáčku s kulatou špičkou. Na dno sklenice vložíme piškotové kolečko namočené v kávě a navrstvíme krém. Na něj opět položíme piškot namočený v kávě a znovu krém. Opakujeme, dokud se sklenice nenaplní. Vršek dezertu ozdobíme pomocí cukrářského sáčku, krémem tvoříme špičky. Na závěr posypeme kakaem. Nejlépe to jde pomocí sítka.

Přeji vám dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: