Na 3-4 porce budeme potřebovat:
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 500 g mletého masa dle vašeho výběru
- 1 plechovka loupaných a krájených rajčat
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, majoránka
- 1 cottage
- 1 vejce
- hrst strouhaného tvrdého sýru
Postup
- Cuketu omyjeme a zbavíme slupky. Nakrájíme na tenké plátky a posolíme. Dáme stranou a necháme 15 minut “vypotit”. Poté osušíme papírovou utěrkou. Cuketu tím zbavíme vody a lasagne nebudou tak vodnaté. Také se radí rozprostřít plátky na plech a na 10-15 minut péct při 180 stupních. Já jsem tento krok z časových důvodů vynechala a na výsledku to nebylo poznat 🙂
- Zatím, co se nám “potí” cuketa, připravíme si masovou směs. Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme do růžova na kapce oleje. Přidáme na plátky nakrájený česnek. Ještě chvíli smažíme a přidáme maso. Osolíme, opepříme a necháme maso zatáhnout (maso změní barvu 🙂 ) Trvá to cca 5 minut. Poté přidáme loupaná rajčata a majoránku a necháme celou směr provařit cca 10 minut. Dochutíme solí.
- Připravíme si ještě sýrovou omáčku. Rozmixujeme cottage, přidáme vejce a sýr a zamícháme.
- Kompletace: Na dno pekáče nebo zapékací mísy dáme část masové směsi, poklademe plátky cukety a pomažeme sýrovou směsí. Celé pak opakujeme: masová směs, cuketa a sýrová směs. Můžeme ještě posypat troškou strouhaného sýra.
- Pečeme 40 minut na 200 stupňů. Po 30 minutách zkontrolujeme a případně zakryjeme alobalem, aby se sýr nepřipálil.
Přeji dobou chuť 🙂