Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Znáte cuketovou pomazánku? Tato mi připomíná spíš čatní, každopádně je jedno, jak to budeme nazývat, důležité je, že nám to chutná 🙂 Cuketová sezóna pokračuje, tak přináším další recept, ať máme nějakou tu rozmanitost v jídelníčku 🙂

Co budeme na 3 porce potřebovat:

  • 1 větší cuketa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malý rajčatový protlak nebo 100 ml passaty (rajčatové pyré)
  • třtinový cukr
  • worchestrová omáčka 
  • jablečný ocet 
  • sůl a pepř 
  • 50 g nivy nebo jiného sýra

Postup: 

Cibuli nakrájíme na drobno. Česnek nakrájíme na plátky. Cuketu oloupeme, zbavíme semínek a nastrouháme na hrubém struhadle.

Cibulku s česnekem osmažíme na trošce oleje. Jakmile je nazlátlá, přidáme cuketu a dusíme několik minut. Na pánvi se začne vypařovat voda z cukety. Pak přidáme rajčatový protlak nebo pyré. Na vysokém ohni dál dusíme a odstavíme, jakmile je dostatečně hustá a není v ní skoro žádná tekutina.

Dochutíme octem, cukrem, worchetrovou omáčkou, solí a pepřem.

Podáváme na opečeném chlebu posypané nastrouhanou nivou nebo jiným sýrem.

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: