Co říkáte na tohoto fešáka? Lehký korpus a čokoládový krém z mascarpone vás dostane 🙂
Co budeme na tuto potřebovat:
► 150 hladké špaldové mouky
► 15 g proteinu (pokud nemáte, nevadí, dejte 15 g mouky)
► 30 g holandského kakaa
► 3 menší vejce
► 150 ml vody
► 6 g prášku do pečiva
► 30 g oleje
► 50 g třtinového cukru nebo medu
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s vodou, cukrem a olejem do pěny. Na malé otáčky začneme zašlehávat mouku, prášek do pečiva a protein. Nakonec už jen ručně vmícháme sníh. Těsto nalijeme do formy o průměru 21 cm, poklademe jahodami. Pečeme cca 25 minut na 180 ºC
Po vychladnutí rozřízneme na 2 pláty a naplníme krémem, který si připravíme z 2 kelímků mascarpone a 2 kelímku zakysané smetany s jedním sáčkem ztužovače šlehačky. Přidáme 100 g rozpuštěné čokolády (do směsi přídávám ještě teplé), sladidlo a holandské kakao(dávala jsem podle oka).
Polovinu krému jsem dala mezi pláty, pak jsem naskládala sušenky kolem dokola, obvázala stužkou a zbytek krému jsem navrstvila do vytvořeného rámu ze sušenek. Poklademe borůvkami a necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Krém krásně ztuhne.
Dobrou chuť přeji 🙂