Celozrnný koláč s ostružinami

Celozrnný koláč s ostružinami

Tip na víkendový koláč. Tentokrát jsem volila ostružiny v kombinaci s tvarohem. Ostružin máme letos méně, plodů je sice dost, ale jsou seschlé a nedozrálé. Na koláč to ale stačilo, takže alespoň v této formě jsme si letos ostružiny užili :) 

Pokud ostružiny nemáte, vůbec to nevadí, můžete je nahradit malinami, borůvkami nebo jiným drobnějším ovocem :)

Co budeme na 1 koláč potřebovat:

  • 2 vejce
  • 30 g másla
  • 70 g ricotty
  • 30 g medu
  • 90 g celozrnné špaldové mouky
  • 5 g prášku do pečiva

Vejce prošleháme s ricottou, rozpuštěným máslem a medem. Přimícháme mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. 

  • 125 g polotučného tvarohu
  • 140 g řeckého jogurtu 0% tuku
  • 1 vece
  • 30 g vanilkového proteinu nebo 30 g medu
  • ostružiny
  • plátky mandlí

Tvaroh, jogurt, vejce a protein/med prošleháme a nalijeme na těsto. Naskládáme omyté ostružiny a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů po dobu 20 minut. Poté posypeme plátky mandlí a pečeme dalších 20 minut na 180 stupňů.

TIPS:

  • Doba pečení záleží na použité formě. Já používám keramickou formu od Emile Henry.
  • V plechové formě se bude koláč péct o něco kratší čas, určitě ke konci pečení koláč hlídejte.

Přeji dobrou chuť :)

Hanka.

  • Sdílet: