Mám ráda cereální buchty s rozinkami z pekárny a vždycky jsem si říkala, jak můžou chutnat, pokud bych je upekla doma. Navíc s použitím celozrnné mouky a samých dobrých surovin. Věděli jste že cereální a celozrnný není to stejné? Označení cereální znamená, že pečivo bylo vyrobeno z obilí. To je blázinec, že?
Co budeme na 12 buchtiček potřebovat:
Tang zhong
Kvásek
Těsto
Na dokončení
Vejce a máslo vytáhneme z lednice 1 hodinu před přípravou těsta. Rozinky namočíme do vody.
V rendlíku smícháme suroviny na thang zhong. Dáme na oheň a vaříme dokud směs nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout.
Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Suroviny na kvásek promícháme do hladké konzistence a necháme 15-20 minut odpočinout. Jakmile vzejde kvásek, přidáme jej do mísy společně s kaší thang zhong a ostatními surovinami kromě másla a zpracováváme v hladké těsto alespoň 10 minut. Máslo nakrájíme na kousky a postupně do těsta přidáváme. Následně těsto zpracováváme ještě 5 minut, přidáme rozinky a zamícháme.
Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout přibližně 60 minut. Těsto musí zdvojnásobit svou velikost.
Těsto vyklopíme na vál, rozdělíme jej na 12 dílů po cca 70 g. Z každého vytvarujeme bochánek a vložíme do vymazaného pekáče slunečnicovým olejem. Každou buchtu ze stran potřeme olejem, aby šly po upečení od sebe.
Pekáč přikryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout. Trvá to přibližně 45 minut. Po 30 minutách kynutí zapneme troubu na horní a dolní ohřev a nastavíme 180 °C.
Vykynuté buchty potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem a posypeme krokantem nebo nasekanými mandlemi.
Pečeme přibližně 30 minut do zlatohnědé barvy. Já jsem pekla v keramickém pekáči, takže to trvalo o něco déle.
Přeji dobrou chuť.