Bábovka s podmáslím

Bábovka s podmáslím

Pečeme a pečeme hlavně z toho, co máme doma v zásobě. Já jsem měla podmáslí a tak jsem se rozhodla, že upeču bábovku s podmáslím. Díky němu bude bábovka vláčná.

Co budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 110 g třtinového cukru
  • 200 ml podmáslí
  • 230 g hladké špaldové mouky
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Zvlášť vyšleháme žloutky s podmáslím, cukrem a vanilkovým extraktem. Přidáme prosetou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu a prošleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, zamícháme a nakonec přidáme sníh. Už nešleháme, jen těsto jemně podebíráme a tím sníh do těsta zapracujeme.

Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Nalijeme část  těsta do formy, do zbytku přidáme kakao a nalijeme do formy. Pečeme 35 minut. Každá trouba peče trošku jinak, tak ke konci hlídáme a nakonec vyzkoušíme špejlí, zda je uvnitř propečená. Pokud ano, vytáhneme bábovku z trouby necháme 5 minut odpočinout a poté opatrně vyklopíme a necháme na mřížce zcela vychladnout.

Přeji dobrou chuť :)

Hanka

  • Sdílet: