Pečeme a pečeme hlavně z toho, co máme doma v zásobě. Já jsem měla podmáslí a tak jsem se rozhodla, že upeču bábovku s podmáslím. Díky němu bude bábovka vláčná.
Co budeme potřebovat:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Zvlášť vyšleháme žloutky s podmáslím, cukrem a vanilkovým extraktem. Přidáme prosetou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu a prošleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, zamícháme a nakonec přidáme sníh. Už nešleháme, jen těsto jemně podebíráme a tím sníh do těsta zapracujeme.
Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Nalijeme část těsta do formy, do zbytku přidáme kakao a nalijeme do formy. Pečeme 35 minut. Každá trouba peče trošku jinak, tak ke konci hlídáme a nakonec vyzkoušíme špejlí, zda je uvnitř propečená. Pokud ano, vytáhneme bábovku z trouby necháme 5 minut odpočinout a poté opatrně vyklopíme a necháme na mřížce zcela vychladnout.
Přeji dobrou chuť :)
Hanka