Kari dělám poměrně často, a to jak kuřecí, tak i jen čistě zeleninové. Nakoupila jsem si v asijských potravinách všechny možné curry pasty a různě je střídám. Dnešní recept je se žlutou curry pastou a doufám, že vám bude chutnat :)
Co budeme potřebovat na 4 porce:
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a zázvor na co nejmenší kostičky.
Na oleji lehce osmahneme cibulku a přidáme česnek, zázvor a kuřecí prsa. Maso osmahneme ze všech stran, trvá to kolem pěti minut. Do hrnce přidáme curry pastu, pokud nejste zvyklí na pálivost, dejte raději malou lžičku. Okamžik restujeme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Omáčku chvíli provaříme. Pokud se vám zdá moc tekutá, vařte ještě chvíli, vypaří se více tekutiny a omáčka trochu zhoustne. Na závěr dochutíme limetovou šťávou, rybí omáčkou a mletým pepřem a solí.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo domácími plackami naan. Recept na naan najdete zde.
Přeji dobrou chuť!
Hanka