Tento druh indického chleba mám moc ráda. Hodí se ke spoustě jídel, ale je výborný i samotný jen tak, potřený rozpuštěným máslem a česnekem 🙂
Na 4 kusy budeme potřebovat:
180 g hladké mouky
1 lžičku cukru
půl sáčku sušeného droždí
100 ml vody
40 g bílého jogurtu
1 malou lžičku soli
Postup:
Mouku dáme do mísy a uděláme v ní důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu, lžičku cukru a sušené droždí. Opatrně zamícháme tak, aby se do vody dostalo trochu mouky.
Necháme vzejít kvásek. Trvá to 15 minut. Poté přidáme jogurt a sůl. Vše zamícháme. Po chvíli hnětení vznikne pružné těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na 4 kusy. Rukama vytvoříme placky. Typický naan je ve tvaru slzy. Položíme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 180 stupňů 15 minut.
Naan můžeme podávat i k butter chicken nebo dýňovému kari. Můžete se podívat na moje recepty níže 🙂