Chléb Naan

Chléb Naan

Tento druh indického chleba mám moc ráda. Hodí se ke spoustě jídel, ale je výborný i samotný jen tak, potřený rozpuštěným máslem a česnekem 🙂

Na 4 kusy budeme potřebovat:

  • 180 g hladké mouky
  • 1 lžičku cukru
  • půl sáčku sušeného droždí
  • 100 ml vody
  • 40 g bílého jogurtu
  • 1 malou lžičku soli

Postup:

  • Mouku dáme do mísy a uděláme v ní důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu, lžičku cukru a sušené droždí. Opatrně zamícháme tak, aby se do vody dostalo trochu mouky.
  • Necháme vzejít kvásek. Trvá to 15 minut. Poté přidáme jogurt a sůl. Vše zamícháme. Po chvíli hnětení vznikne pružné těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
  • Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na 4 kusy. Rukama vytvoříme placky. Typický naan je ve tvaru slzy. Položíme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečeme na 180 stupňů 15 minut.

Naan můžeme podávat i k butter chicken nebo dýňovému kari. Můžete se podívat na moje recepty níže 🙂


Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: