Tento dezert jsem pekla na rodinnou oslavu svých narozenin. Nevěděla jsem, jaký tvar zvolit a až v posledním okamžiku jsem těsto nalila na klasický široký plech a bylo jasno! Všem moc chutnalo, tak jsem poslední kousek, který nám zbyl, vyfotila a mohl tak vzniknout na blogu nový příspěvek ☺️
krém:
Postup
Vejce vyndáme z lednice cca hodinu předem, aby získaly pokojovou teplotu. Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu. Žloutky vyšleháme s vodou. cukrem a vanilkou do pěny. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Vmícháme také olej a nakonec sníh, který vařečkou zapracujeme, už nešleháme.
Na plech dáme pečící papír nebo ho vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou a nalijeme těsto. Rozprostřeme po celém plechu a dáme péct na 180 stupňů po dobu 20 -25 minut.
Necháme vychladnout a rozřízneme na 3 stejně široké pruhy.
Příprava krému – vyšleháme šlehačku a opatrně už jen vařečkou vmícháme mascarpone.
Kompletace – jeden pruh vanilkového korpusu potřeme marmeládou, poté jednou třetinou krému. Přiklopíme druhým pruhem korpusu a znovu zopakujeme. Přiklopíme posledním korpusem a potřeme už jen zbývajícím krémem. Posypeme borůvkami a necháme vychladit.
Přeji dobrou chuť 🙂