Tvarohovo-banánová bábovka

Tvarohovo-banánová bábovka

Podzim už se pomalu hlásí o slovo a tak si můžete na víkend upéct tuhle bábovku, která má lehký nádech banánů a pekanových ořechů. 

Co budeme potřebovat na menší bábovku (6 cups, 1,4 l)

  • 3 vejce
  • 250 g tvarohu
  • 30 g másla pokojové teploty
  • 80 g třtinového cukru
  • 2 zralé banány
  • 200 - 220 g polohrubé špaldové mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 30 g pekanových ořechů
  • 20 g plátků mandlí

Troubu rozehřejeme na 170°C.

Formu vystříkáme sprejem vhodným na bábovkové formy nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.  Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme tvaroh, rozmačkané banány, povolené máslo, pekanové ořechy nakrájené na kousky a vanilkový extrakt a znovu prošleháme. Ke směsi přesijeme mouku s kypřícím práškem a sodou. Promícháme vařečkou. Na závěr přidáme sníh z bílků. Již nešleháme, ale jen vařečkou podebíráme těsto, aby sníh neztratil na objemu. 

Těsto nalijeme do formy, uhladíme a pečeme 40 minut. Každá trouba peče trošku jinak, takže propečení bábovky vyzkoušíme špejlí. Jakmile se na špejli nelepí těsto, je bábovka pečená. Bábovku necháme pár minut odstát ve formě a poté opatrně vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Přeji dobrou chuť.

Hanka.

  • Sdílet: