Těstoviny s vejci a restovanou zeleninou

Těstoviny s vejci a restovanou zeleninou

Na tomto jídle je skvělé, že můžete použít zeleninu, kterou máte právě po ruce. Vždy z toho vznikne výborné jídlo :) 

Co budeme potřebovat na 1 porci:

  • 1 porci vaječných těstovin
  • 1 malou cibuli
  • 1 malou červenou papriku
  • 1 stroužek česneku
  • 1 pak choi
  • kousek čerstvého červeného zelí
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička sójové omáčky
  • sůl, pepř
  • 2 vejce
  • 1 lžička oleje

Těstoviny uvaříme podle návodu.

Cibuli, česnek a mrkev rozpůlíme a nakrájíme na plátky, ostatní zeleninu na proužky. V pánvi na oleji krátce orestujeme cibuli s česnekem a mrkví. Po minutě až dvou přidáme ostatní zeleninu. Několik minut restujeme a přidáme rozšlehané a osolené vajíčka. Mícháme, aby se vejce nepřipalovaly ke dnu pánve. Jakmile začnou vejce tuhnout, přidáme těstoviny. Zalijeme rybí a sójovou omáčkou. Na závěr osolíme a zasypeme čerstvým pepřem.

TIP: Pokud neznáte chuť rybí omáčky, tak doporučím opatrně. Její chuť je poměrně výrazná.

Přeji dobrou chuť!

Hanka.

  • Sdílet: