Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Švestky krásně dozrávají, tak je načase udělat si švestkové knedlíky. Taky je máte rádi? Tak koukněte na tento recept. Knedlíky jsou výborné a zaručuji vám, že pokud je uvaříte, tak vám žádné nezbudou 😉

Co budeme potřebovat:

  • 390 g syrových brambor, které uvaříme a necháme vychladnout
  • 1 vejce
  • 70 g hrubé celozrnné špaldové mouky (nebo běžné hrubé mouky)
  • 90 g hladké špaldové mouky
  • špetka soli
  • 14 zralé švestky

Postup:

  • Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, obě mouky a sůl. Rukou zpracujeme v těsto. Vál posypu trochou mouky, z těsta uděláme váleček a nakrájíme na 14 kousků.
  • Švestky omyjeme a na jedné straně nařízneme a vypeckujeme. Švestky ale zůstávají v celku.
  • V tuto chvíli dáme vařit vodu. Přidáme špetku soli.
  • Jednotlivé kousky rukou rozmáčkneme na placku, doprostřed vložíme švestku a zabalíme. Pokud se těsto lepí na ruku, tak si do dlaně nasypejte trochu hrubé mouky a půjde to o dost líp 🙂
  • Knedlíky vaříme 9 minut. Po vytažení propíchněte na několika místech.
  • Podáváme posypané mletým mákem a přelité máslem 🙂 Podle mě nejlepší kombinace 😉

Přeji dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: