Segedinský guláš bez mouky

Segedinský guláš bez mouky

Další z mých oblíbených receptů kvůli kysanému zelí, které někteří označují jako elixír zdraví 🙂

Co budeme potřebovat na 3-4 porce:

  • 2 velké cibule nakrájené nadrobno
  • Lžíci oleje
  • 500 g kysaného zelí
  • 500 ml vývaru
  • 1 malý rajský protlak
  • 500 g vepřové plece nebo kuřecích prsou
  • Sůl, pepř
  • Půl lžičky kmínu
  • 2 lžičky sladké papriky

V teflonovém hrnci osmažíme cibulku. Vepřové maso nakrájíme na kostky cca 1,5 cm velké a přidáme k cibulce. Osolíme, opepříme. Maso restujeme po všech stranách, aby se zatáhlo. Po chvíli přidáme kmín a červenou papriku a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem. Zelí propláchneme pod tekoucí vodou a překrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce a vaříme 40-50 minut. Jakmile je maso měkké, přidáme protlak a ještě chvíli povaříme.

Guláš není třeba zahušťovat 🙂

 

→ I verze s kuřecím masem je výborná 🙂

Kuřecí maso dělám zvlášť a vkládám ho do guláše až úplně nakonec. Zbytečně se nevysuší a je krásně šťavnaté. Maso stačí nakrájet na kousky, osolit, opepřit a orestovat na teflonové pánvi.

  • Sdílet: