Další z mých oblíbených receptů kvůli kysanému zelí, které někteří označují jako elixír zdraví 🙂
Co budeme potřebovat na 3-4 porce:
V teflonovém hrnci osmažíme cibulku. Vepřové maso nakrájíme na kostky cca 1,5 cm velké a přidáme k cibulce. Osolíme, opepříme. Maso restujeme po všech stranách, aby se zatáhlo. Po chvíli přidáme kmín a červenou papriku a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem. Zelí propláchneme pod tekoucí vodou a překrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce a vaříme 40-50 minut. Jakmile je maso měkké, přidáme protlak a ještě chvíli povaříme.
Guláš není třeba zahušťovat 🙂
→ I verze s kuřecím masem je výborná 🙂
Kuřecí maso dělám zvlášť a vkládám ho do guláše až úplně nakonec. Zbytečně se nevysuší a je krásně šťavnaté. Maso stačí nakrájet na kousky, osolit, opepřit a orestovat na teflonové pánvi.