Rajská omáčka bez mouky

Rajská omáčka bez mouky

Taky milujete rajskou omáčku? Já teda jo, ale nebylo tomu tak vždy 🙂 Našla jsem si k ní cestu až v dospělosti 🙂 Tento recept je úžasný, můžete takto zpracovat úrodu rajčat ze zahrádky, která právě vrcholí a část sníst hned a část si schovat na zimu 🙂 Omáčka je skvělá v tom, že ji můžete dát do skleniček a zavařit 🙂 Loni jsem takto zpracovala celý kbelík rajčat 😉

Co budeme na 3-4 porce potřebovat:

  • 1,5 – 2 kg opravdu zralých rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Rajčata lehce nařízneme a spaříme horkou vodou. Chvíli počkáme a přemístíme rajčata do studené vody. Odstraníme slupku a rajčata nakrájíme na silnější plátky.
  • Na plech dáme pečící papír a poklademe rajčata.
  • Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a přidáme k rajčatům. Posolíme, opepříme a zakápneme olejem.
  • Pečeme 30 minut na 180 stupňů.
  • Přendáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou omáčku.
  • Můžeme podávat 🙂

Tipy:

  • Pokud vám nevadí kousky slupek v omáčce, můžete loupání rajčat vynechat, ale já bych to nedoporučila 😉
  • Místo klasického mixéru můžeme použít i tyčový mixér, ale pozor ať si nenahodíte kuchyň nebo oblečení 🙂
  • Hotovou omáčku můžeme naplnit do skleniček a zavařit (80 stupňů na 15 minut)
  • Omáčka se hodí k těstovinám, k masu a určitě najdete i další využití 🙂

Označ mě na instagramu #vkuchynishankou

DOBROU CHUŤ!

  • Sdílet: