Taky milujete rajskou omáčku? Já teda jo, ale nebylo tomu tak vždy 🙂 Našla jsem si k ní cestu až v dospělosti 🙂 Tento recept je úžasný, můžete takto zpracovat úrodu rajčat ze zahrádky, která právě vrcholí a část sníst hned a část si schovat na zimu 🙂 Omáčka je skvělá v tom, že ji můžete dát do skleniček a zavařit 🙂 Loni jsem takto zpracovala celý kbelík rajčat 😉
Co budeme na 3-4 porce potřebovat:
- 1,5 – 2 kg opravdu zralých rajčat
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
- Rajčata lehce nařízneme a spaříme horkou vodou. Chvíli počkáme a přemístíme rajčata do studené vody. Odstraníme slupku a rajčata nakrájíme na silnější plátky.
- Na plech dáme pečící papír a poklademe rajčata.
- Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a přidáme k rajčatům. Posolíme, opepříme a zakápneme olejem.
- Pečeme 30 minut na 180 stupňů.
- Přendáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou omáčku.
- Můžeme podávat 🙂
Tipy:
- Pokud vám nevadí kousky slupek v omáčce, můžete loupání rajčat vynechat, ale já bych to nedoporučila 😉
- Místo klasického mixéru můžeme použít i tyčový mixér, ale pozor ať si nenahodíte kuchyň nebo oblečení 🙂
- Hotovou omáčku můžeme naplnit do skleniček a zavařit (80 stupňů na 15 minut)
- Omáčka se hodí k těstovinám, k masu a určitě najdete i další využití 🙂
Označ mě na instagramu #vkuchynishankou
DOBROU CHUŤ!