Když jsem na Instagramu sdílela, jak punčové řezy peču na narozeninovou oslavu, vyvolalo to mnoho reakcí a zájmu o recept. A já se nedivím, u nás v rodině je to také velice oblíbený zákusek. Proto jsem se rozhodla tento recept mimořádně sepsat. Počítejte s tím, že i když jsem z původního receptu snížila množství cukru, tak je to stále vysoce kalorický zákusek. S vyváženým jídelníčkem se ale nemusíte jednoho až dvou kousků obávat 😊
Co budeme potřebovat :
Na punč:
Na polevu:
Na promazání:
Troubu zapneme na horkovzduch a nastavíme 180 stupňů.
Žloutky vyšleháme s vodou a polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se solí do sněhu, přidáme druhou polovinu cukru a ještě krátce prošleháme.
Do žloutkové směsi po částech přidáváme mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné přidáme barvivo a dobře promícháme.
Každé těsto rozetřeme na plech vysílány pečícím papírem a pečeme 15 minut.
Mezitím připravíme punč. Vodu s cukrem přivedeme k varu, stáhněte oheň a necháme cukr rozpustit. Odstavíme, přidáme rum a necháme vychladit.
Vychlazené pláty uprostřed rozkrojíme. Tím získáme dva světlé platy a dva červené.
A jdeme na kompletaci. Na plech položíme červený plát, pokapeme jednou čtvrtinou punče, rozetřeme polovinu marmelády. Přiklopíme světlým plátem, pokapeme druhou čtvrtinou punče. Přiklopíme červeným plátem, pokapeme třetí čtvrtinou punče a rozetřeme zbytkem marmelády. Přiklopíme světlým plátem a pokapeme zbytkem punče.
Tohle množství punče se určitě nebojte, řezy ho nasají a díky tomu jsou krásné vláčné.
Přiklopíme pečícím papírem a druhým plechem a zatěžkáme. Necháme odležet do druhého dne v chladu.
Na polevu přesijeme moučkový cukr. Přidáme citronovou šťávu, vodu a barvivo. Dobré smícháme a nalijeme na řezy. Uhladíme a necháme polevu ztuhnout. Poté krájíme na jednotlivé kousky a můžeme podávat
Přeji dobrou chuť!
Hanka