Léto je tady! Pistácie a jahody, červená a zelená, tyhle kombinace jsou prostě nejlepší, jak na pohled, tak na chuť :-) Zajímal vás recept, tak tady je :) Ať chutná a krásné léto!
Co budeme potřebovat:
Rozehřejeme máslo a dáme stranou vychladnout. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Šleháme alespoň 15 minut, dokud pěna téměř nestéká z metliček. Následně zašleháme po troškách rozehřáté máslo. Pistácie rozemeleme na co nejjemnější moučku a společně s moukou a práškem do pečiva přesejeme a vmícháme do těsta. Už nešleháme, jen jemně vmícháme vařečkou. Nakonec přidáme citronovou kůru.
Dortovou formu o průměru 16 cm vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme 20 minut na 180 stupňů. Po upečení necháme vychladnout ve formě.
Na želé si připravíme:
Práškové želé smícháme s cukrem a vysypeme do vody. Rozmícháme a zahřejeme. Vaříme minutu, odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.
Jahody očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Poklademe je na vychladlý korpus a zalijeme chladnoucím želé. Necháme zcela vychladit v lednici a můžeme podávat :)
Přeji dobrou chuť :)
Hanka