Orzo salát s tuňákem

Orzo salát s tuňákem

Oblíbila jsem si tyto drobné těstoviny, které tvarem připomínají rýži. A tak přináším recept na rychlý oběd nebo večeři.

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 120 g orzo nebo jiných těstovin
  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
  • červená cibule
  • sušená rajčata
  • 100 g baby špenátu
  • čerstvý koriandr
  • 20 g arašídů

Na dresink smícháme ve stejném poměru tyto suroviny:

  • olivový olej
  • med
  • dijonská hořčice
  • sůl

Dáme vařit těstoviny do horké vody a vaříme dle pokynů na obalu. Arašídy posekáme na menší kousky a opečeme na suché pánvi. Arašídy dáme stranou a na pánev dáme omytý špenát (nemusíme krájet). Krátce jej podusíme a stáhneme z ohně. Cibuli nakrájíme na kostičky a sušená rajčata na kousky. Pokud máte opravdu suchá až tvrdá rajčata, můžete je dát do misky a zalít horkou vodou. Nechte chvíli odstát, vodu slijte a rajčata budou pěkně měkká.

Kompletace salátu

Do mísy vložíme vařené orzo, přidáme tuňáka, maso natrháme na menší kousky. Dále přidáme cibuli, rajčata, špenát, arašídy a zasypeme koriandrem. Zalijeme dresinkem a promícháme. Ochutnáme a pokud je třeba dosolíme.

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: