S domácími těstovinami mi vyvstala nová potřeba a to vymýšlet různé omáčky, které bych k těm těstovinám podávala. V lednici jsem měla mleté maso, ale nechtěla jsem dělat klasickou boloňskou omáčku, tak jsem recept mírně upravila a vznikla mi tahle chuťově jemná omáčka.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme nakrájíme na menší kostky. Česnek nakrájíme na plátky.
Pánev s nepřilnavým povrchem pokapeme olejem a rozpálíme ji. Následně osmažíme dosklovata cibuli, přidáme česnek a mrkev a krátce opékáme. Přidáme maso, vařečkou ho dobře rozdělíme na opravdu drobné kousky a opékáme několik minut. Během opékání začne maso pouštět tuk. Ten můžeme lžičkou odebrat a nebo jej ponechat, to nechám na vás. Přidáme protlak, smetanu a plechovku rajčat. Snížíme plamen a 10 minut necháme probublávat. Dochutíme solí, pepřem. Na závěr přidáme nakrájené olivy.
A máme hotovo. Přeji dobrou chuť :)
Hanka