Jemná omáčka na těstoviny z mletého masa

Jemná omáčka na těstoviny z mletého masa

S domácími těstovinami mi vyvstala nová potřeba a to vymýšlet různé omáčky, které bych k těm těstovinám podávala. V lednici jsem měla mleté maso, ale nechtěla jsem dělat klasickou boloňskou omáčku, tak jsem recept mírně upravila a vznikla mi tahle chuťově jemná omáčka.

  • 1 cibule
  • 2 malé mrkve
  • 500 g mletého masa mix vepřového a hovězího masa
  • 1 plechovka rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce zahuštěného protlaku
  • zelené olivy
  • sůl a mletý pepř

Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme nakrájíme na menší kostky. Česnek nakrájíme na plátky.

Pánev s nepřilnavým povrchem pokapeme olejem a rozpálíme ji. Následně osmažíme dosklovata cibuli, přidáme česnek a mrkev a krátce opékáme. Přidáme maso, vařečkou ho dobře rozdělíme na opravdu drobné kousky a opékáme několik minut. Během opékání začne maso pouštět tuk. Ten můžeme lžičkou odebrat a nebo jej ponechat, to nechám na vás. Přidáme protlak, smetanu a plechovku rajčat. Snížíme plamen a 10 minut necháme probublávat. Dochutíme solí, pepřem. Na závěr přidáme nakrájené olivy.

A máme hotovo. Přeji dobrou chuť :)

Hanka

  • Sdílet: