Omáčka na těstoviny s rajčaty

Omáčka na těstoviny s rajčaty

Co pořád vařit, to je to, oč tu běží. U mě vítězí jednoduché a rychlé omáčky. A tak jsem tu poslední, kterou jsem vařila, sepsala ve víře, že i vám se může hodit.

Co budeme potřebovat na 2 porce:

  • 1 malá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g žampionů
  • 150 g uzené kýty nebo jiného zdroje bílkovin podle vašich preferencí
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 2 lžičky worcesterové omáčky
  • sůl a mletý pepř
  • Lžička oleje

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, žampiony na silnější plátky, kýtu na kostky.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme olej a osmažíme cibulku s česnekem. Jakmile začne sklovatět, přidáme žampiony a a kýtu a dál několik minut restujeme. Následně přidáme krájená rajčata a prohřejeme. Pokud je omáčka moc tekutá, dál vaříme, aby se vyvařilo část tekutiny a omáčka zhoustla. Dochutíme worcesterovou omáčkou, solí a mletým pepřem. 

Podáváme s těstovinami. Můžete vyzkoušet domácí, recept jsem sepsala zde

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: