Vymyslela jsem takovou kombinaci jak já říkám ala tiramisu, ale s tiramisu to nemá téměř nic společného, snad jen kávu a piškoty. Tento dezert obsahuje díky tvarohu spoustu bílkovin a to já můžu. Neustále řeším nízký příjem bílkovin a tak mi tento dezert pomůže jejich příjem zvýšit, samozřejmě i sacharidů a tuků, ale to už je zase jiný příběh :) Nám tato kombinace každopádně zachutnala a tak jsem stihla vyfotit poslední kousek a sepsat recept :)
Co budeme potřebovat na formu o velikosti:18 x 25 cm:
Uvaříme kávu a necháme ji vychladnout. Jahod nakrájíme na poloviny nebo silnější plátky.
V míse prošleháme tvaroh, zakysanou smetanu, med a vanilkový extrakt. Na dno formy vyskládáme polovinu piškotů, které poléváme kávou nebo je v kávě na pár vteřin namočíme. Na vrstvu z piškotů rozetřeme polovinu krému a poklademe jahodami. Zbytek namočených nebo pokapaných piškotů naskládáme na jahody a potřeme drogou polovinou krému.
Dáme ztuhnout do lednice minimálně na 2 hodiny, nejlépe do druhého dne.
Dobrou chuť!
Hanka