Vždycky, když začne dozrávat ovoce, tak dostávám chuť na kynuté knedlíky. Jedla jsem je jen výjimečně, a to když je uvařila maminka. Pár kousků mi schovala, když jsem přijela na víkend domů :). No ale s vlastní kuchyní jsem přijala výzvu a zkusila jsem je uvařit sama. A povedly se, a jak 🙂 Od té doby je dělám každé léto.
Co budeme potřebovat na 12 knedlíků:
Postup:
Mouku dáme do mísy, uděláme důlek, nalijeme mléko, cukr a opatrně promícháme, aby se do mléka dostalo trochu mouky.
Necháme vzejít kvásek ( cca 10 min). Poté přidáme vejce a v robotu vypracujeme polotuhé nelepivé těsto. Mě se zdálo moc tuhé, tak jsem přidala ještě trochu mléka ☺ Záleží, jak mouka saje☺
Necháme vykynout cca hodinu. Rozdělíme těsto na kousky. Mě to vyšlo na 12 kousku. Do každého jsem dala 3-4 jahody nebo 1 vypeckovanou meruňku. Zasypala jsem půl lžičky třtinového cukru a zabalila jsem. S těstem se pracovalo dobře, už jsem nepotřebovala mouku na vál ☺
Dáme vařit vodu do velkého hrnce, jakmile vře, vložíme knedlíky a vaříme 5 minut. Poté otočíme na druhou stranu a vaříme ještě 5 min. Voda probublává, ale úplně nevře. Určitě nevařte déle, knedlíky by se po vytažení srazily (vlastní zkušenost 🙂 )
Jakmile vyndáme z vody, hned několikrát propíchneme, aby odešla pára a knedlíky se nesrazily.
Dobrou chuť 🙂