Krůtí plněná roláda

Krůtí plněná roláda

Tentokrát hraje hlavní roli krůtí maso, konkrétně krůtí prsa. Jako pomocníka jsem opět použila horkovzdušnou fritézu. A jako náplň jsem zvolila klasickou houskovou nádivku. I zde se šťáva z masa vsákla do nádivky, stejně jako když je nádivka v kuřeti, a byla tak šťavnatá a skvělá.

Co budeme na 6 porcí potřebovat:

  • 1 kg krůtích prsou v celku
  • sůl a mletý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1-2 rohlíky nebo 3 plátky toastového chleba
  • 2 vejce
  • 50 g balkánského sýru
  • bazalka
  • rozmarýn
  • petržel
  • 1/2 červené papriky
  • 50 g slaniny nebo šunky

Krůtí prsa nařežeme na několika místech, tak aby vznikl plát masa. Na něj položíme potravinovou folii a z lehka jej naklepeme a výšku cca 1 cm. Maso osolíme, opepříme a potřeme drceným česnekem. Maso rozřízneme na 2 kusy, vzniknou 2 rolády.

Na náplň smícháme nakrájený toastový chleba na kostičky s vejci, sýrem, nadrobno nakrájenou cibulí a paprikou a bylinkami. Na pánvi osmažíme slaninu a přidáme do náplně. Osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Navrstvíme na maso a zatočíme do rolády. Tu dobře stáhneme provázkem. Povrch lehce potřeme máslem nebo olejem.

Obě rolády vložíme do horkovzdušné fritézy a pečeme na 160 stupňů 30-35 minut dle velikosti rolády. 

Roládu je možné upéct i v klasické verzi, pečení však zabere o něco delší dobu. Ta závisí na průměru rolády a na tloušťce masa, proto přesný čas neuvádím.

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: