Tentokrát hraje hlavní roli krůtí maso, konkrétně krůtí prsa. Jako pomocníka jsem opět použila horkovzdušnou fritézu. A jako náplň jsem zvolila klasickou houskovou nádivku. I zde se šťáva z masa vsákla do nádivky, stejně jako když je nádivka v kuřeti, a byla tak šťavnatá a skvělá.
Co budeme na 6 porcí potřebovat:
Krůtí prsa nařežeme na několika místech, tak aby vznikl plát masa. Na něj položíme potravinovou folii a z lehka jej naklepeme a výšku cca 1 cm. Maso osolíme, opepříme a potřeme drceným česnekem. Maso rozřízneme na 2 kusy, vzniknou 2 rolády.
Na náplň smícháme nakrájený toastový chleba na kostičky s vejci, sýrem, nadrobno nakrájenou cibulí a paprikou a bylinkami. Na pánvi osmažíme slaninu a přidáme do náplně. Osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Navrstvíme na maso a zatočíme do rolády. Tu dobře stáhneme provázkem. Povrch lehce potřeme máslem nebo olejem.
Obě rolády vložíme do horkovzdušné fritézy a pečeme na 160 stupňů 30-35 minut dle velikosti rolády.
Roládu je možné upéct i v klasické verzi, pečení však zabere o něco delší dobu. Ta závisí na průměru rolády a na tloušťce masa, proto přesný čas neuvádím.
Přeji dobrou chuť.
Hanka