V minulosti jsem králíka vařila jen na dva způsoby - pečený v troubě s kořenovou zeleninou a svíčkovou, a přišlo mi škoda maso neuvařit i jinak a tak vznikl i tento recept. Nechala jsem se inspirovat středomořskou kuchyní a vznikl tento recept.
Co budeme potřebovat na 4 porce:
Maso omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, rajče na menší kostičky. Na lžíci oleje vše orestujeme. Přidáme rajský protlak, minutu ještě restujeme a přidáme hořčici a vodu.
Maso s bylinkami vložíme do tlakového hrnce, zalejeme omáčkou a vaříme 30 minut. Pokud nemáme tlakový hrnec, můžeme použít normální hrnec a vařit na mírném plameni dokud maso nezměkne.
Jakmile je maso vařené, vyndáme jej z omáčky. Vyndáme také stonky bylinek a omáčku zahustíme škrobem, který jsme rozmíchali v trošce vody. Omáčku dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Dobrou chuť
Hanka