Králík s bylinkovou omáčkou

Králík s bylinkovou omáčkou

V minulosti jsem králíka vařila jen na dva způsoby - pečený v troubě s kořenovou zeleninou a svíčkovou, a přišlo mi škoda maso neuvařit i jinak a tak vznikl i tento recept. Nechala jsem se inspirovat středomořskou kuchyní a vznikl tento recept. 

Co budeme potřebovat na 4 porce:

  • 4 kusy králičího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velké rajče
  • 30 g rajského protlaku
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 600 ml vody nebo vývaru
  • čerstvé bylinky - oregáno a tymián
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • sůl a pepř na dochucení
  • černé olivy a chilli paprička na podávání

Maso omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem.

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, rajče na menší kostičky. Na lžíci oleje vše orestujeme. Přidáme rajský protlak, minutu ještě restujeme a přidáme hořčici a vodu. 

Maso s bylinkami vložíme do tlakového hrnce, zalejeme omáčkou a vaříme 30 minut. Pokud nemáme tlakový hrnec, můžeme použít normální hrnec a vařit na mírném plameni dokud maso nezměkne.

Jakmile je maso vařené, vyndáme jej z omáčky. Vyndáme také stonky bylinek a omáčku zahustíme škrobem, který jsme rozmíchali v trošce vody. Omáčku dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Dobrou chuť

Hanka

  • Sdílet: