Kakaová bublanina s tvarohem a ovocem

Kakaová bublanina s tvarohem a ovocem

Mám pro vás další recept na letní bublaninu. Tentokráte kakaem a tvarohovou vrstvou. Ovoce můžete použít jakékoliv, já jsem dala mix ovoce, které jsem měla v lednici a byla výborná. Věřím, že vám také zachutná.

Co budeme na 1 plech o velikosti 20 x 30 cm:

  • 2 vejce
  • 150 g kyšky nebo kefíru 
  • 60 g ghí nebo oleje 
  • 70 g třtinového cukru
  • 210 g polohrubé mouky 
  • 20 g holandského kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 500 g ovoce - meruňky, maliny, ostružiny, jahody, rebarbora

Tvarohová vrstva

  • 1 tvaroh
  • 1 vejce
  • 40 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu 

Drobenka

  • 1 lžíce ghí nebo másla
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce polohrubé mouky 

Troubu zapneme a nastavíme 170 °C na horní a dolní topné těleso.

Celá vejce, cukr, kefír a olej krátce prošleháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva a promícháme. 

V misce smícháme tvaroh, vejce, cukr a vanilkový extrakt.

Připravíme drobenku smícháním másla, cukru a mouky.

Ovoce omyjeme a větší kusy nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny 

Plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo použijeme pečící papír. Těsto nalijeme do plechu, uhladíme. Pomoci lžíce navrstvíme tvaroh, následně nožem děláme v těstě kroužky, aby se tvaroh s těstem trošku spojil. Posypeme ovocem a drobenkou. Pečeme ve střední části trouby 30 minut.

Přeji dobrou chuť.

Hanka

  • Sdílet: