Na trhu jsem koupila kilo domácích višní bez představy, na co je použiju. Pak jsem si vzpomněla na kombinaci kakaového těsta a višní a už nebylo o čem přemýšlet 🙂
Co budeme potřebovat na 9 kousků:
Postup:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ty vyšleháme do hustého sněhu společně se špetkou soli.
Ke žloutkům přidáme ricottu, cukr, olej a vanilku a prošleháme. Do směsi přidáme sypké suroviny (protein, mouka, kakao, polenta, prášek do pečiva, soda) a znovu prošleháme. Nakonec vmícháme vařečkou sníh, už nešleháme.
Těsto nalijeme do pekáčku 21×21 cm a posypeme višněmi a nasekanými kakaovými boby.
Pečem na 180 stupňů 25 minut.
TIPY:
Kakaové boby zbavte nejdříve tvrdé slupky a pak rozdrobte rukou. Nejlíp to jde plochou stranou nože. Bob rozmáčkněte, například jako česnek, slupka praskne a jde celkem dobře vyloupnout 🙂
Dobrou chuť 🙂