Kakaová bublanina s višněmi

Na trhu jsem koupila kilo domácích višní bez představy, na co je použiju. Pak jsem si vzpomněla na kombinaci kakaového těsta a višní a už nebylo o čem přemýšlet 🙂

Co budeme potřebovat na 9 kousků:

  • 2 vejce
  • 1 ricottu 250 g
  • 50 g cukru (nebo jiné sladidlo)
  • 50 g slunečnicového oleje
  • půl lžičky vanilkového extraktu
  • 30 g vanilkového proteinu (lze vynechat, ale přidejte více sladidla)
  • 35 g špaldové hladké mouky
  • 15 g kakaa
  • 50 g kukuřičné polenty
  • 6 g prášku do pečiva
  • půl lžičky jedlé sody
  • 150 g višní (po vypeckování 125g)
  • 6 kakaových bobů (lze vynechat)
  • Pečeme v pekáčku velikosti 21×21 cm

Postup:

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ty vyšleháme do hustého sněhu společně se špetkou soli.

Ke žloutkům přidáme ricottu, cukr, olej a vanilku a prošleháme. Do směsi přidáme sypké suroviny (protein, mouka, kakao, polenta, prášek do pečiva, soda) a znovu prošleháme. Nakonec vmícháme vařečkou sníh, už nešleháme.

Těsto nalijeme do pekáčku 21×21 cm a posypeme višněmi a nasekanými kakaovými boby.

Pečem na 180 stupňů 25 minut.

TIPY:

Kakaové boby zbavte nejdříve tvrdé slupky a pak rozdrobte rukou. Nejlíp to jde plochou stranou nože. Bob rozmáčkněte, například jako česnek, slupka praskne a jde celkem dobře vyloupnout 🙂

Dobrou chuť 🙂

  • Sdílet: