Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Hlíva ústřičná je novinkou v mém jídelníčku. Houby mám ráda a teď se divím, proč jsem s hlívou nevařila už dřív 🙂 Pokud to máte stejně, tak můžu recept jen a jen doporučit 🙂

Co budeme potřebovat na 4 porce:

  • 2 velké cibule
  • 400 g hlívy ústřičné
  • 300 g vepřového masa (můžeme vynechat, ale použijeme více hlívy)
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • sůl a mletý pepř
  • 1 l vývaru
  • 1 lžička drceného kmínu a 2 bobkové listy
  • sušená nebo čerstvá majoránka

Postup

  • Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na mírném plameni dozlatova.
  • Maso a hlívu nakrájíme na kostky. Maso osolíme, opepříme, přidáme k cibuli a restujeme ze všech stran. Poté přidáme hlívu a také restujeme několik minut.
  • Zasypeme mletou paprikou, minutu mícháme a zalijeme vývarem. Přidáme drcený kmín a bobkové listy. Osolíme a vaříme na mírném plameni. Já používám tlakový hrnec a guláš vařím přibližně hodinu. Pokud jej nemáte, bude to trvat o něco déle. V takovém případě guláš kontrolujte a průběžně míchejte a případně přilévejte vývar nebo vodu.
  • Jakmile je maso měkké, přidáme rajský protlak a provaříme. Dochutíme pepřem a majoránkou. Pokud je guláš moc řídký, tak ho ještě chvíli vaříme a tekutinu tak zredukujeme.
  • Guláš už nezahušťujeme, díky cibuli a protlaku bude omáčka dostatečně hustá.

Přeji dobrou chuť.

  • Sdílet: