Gnocchi s ajvarem a kuřecím masem

Gnocchi s ajvarem a kuřecím masem

Je to rychlé, je to jednoduché a tak chutné. To Vám můžu zaručit :)

Co budeme na 2 porce potřebovat:

  • 1 cibule
  • 3 lžíce ajvaru (papriková omáčka)
  • 1 lžíce koncentrovaného rajského protlaku
  • 150 ml smetany na vaření
  • 300 g kuřecích prsou
  • 300-500 g gnocchi
  • sůl a mletý pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 20 g Gran Moravia
  • Čerstvé bylinky - bazalka, tymián 

Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí prsa na malé kousky. Na pánev s nepříznivým povrchem nalijeme olej a osmažíme cibulku dosklovata. Přidáme kuřecí kousky, osolíme a restujeme dokud není maso uvnitř propečené. 

Přidáme ajvar, rajský protlak a smetanu. Na mírném plamenu necháme suroviny spojit do hladké omáčky. Dochutíme pepřem. 

Uvaříme gnocchi dle návodu, slijeme vodu, přidáme k omáčce, promícháme a můžeme podávat. Na talíři zasypeme strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.

Přeji dobrou chuť!

Hanka

  • Sdílet: